Het ontstaan van de Stichting

Ontstaan van de “Stichting Jachthonden Zuid-Holland”

Tot eind 2018 werden de cursussen zelfopleiding jachthonden en de jachthondenproeven gehouden onder de vlag van de Jagersvereniging en Orweja.

Door de Jagersvereniging zijn, in overleg met de RJC, een aantal wijzigingen doorgevoerd. Voor de provincie Zuid-Holland en de aangesloten locaties omvat dat het volgende.

  1. Alle locaties die nu aangesloten zijn bij Jagersvereniging gaan zelfstandig verder en vallen onder een overkoepelde stichting. Namelijk de stichting Jachthonden Zuid-Holland.
  2. Alle locaties moeten voldoen aan een aantal door de RJC opgestelde criteria om een erkenning te krijgen van de Jagersvereniging voor het organiseren van trainingen en jachthondenproeven.

Door het ontstaan van deze constructie is de samenwerking sterk verbeterd.

Uiteraard trachtten wij ernaar dat alle locaties hun eigen identiteit behouden, deze hebben inmiddels bewezen op een correcte en plezierige manier hun cursussen te verzorgen en daarin een goede naam verkregen in de provincie maar ook daar buiten.

De bij de stichting Jachthonden Zuid-Holland aangesloten locaties die deze erkenning inmiddels hebben verkregen vind u hier

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit een groep zeer gemotiveerde mensen die een zelfde passie delen.

Een passie voor het trainen en voorjagen van honden in de jacht, want goed getrainde honden zijn onmisbaar bij de jacht en de schadebestrijding.

Naast de praktijkjacht nemen ze zelf ook regelmatig deel aan georganiseerden jachthonden-examens/proeven.

Door de jaren heen hebben ze veel ervaring opgedaan door deelname en zijn ook actief geworden in de organisatie van examens en proeven.

Nu hebben ze de handen ineengeslagen en willen samen een leidraad geven aan organisaties van trainingen, examens en proeven in Zuid-Holland.

Bestuursleden

Bert van der Graaf

Bert van der Graaf

Voorzitter
Arthur van Gemert

Arthur van Gemert

Penningmeester
Wilma van Gemert

Wilma van Gemert

Lid